Sjukhusbesök

Igår åkte jag och min son (jag har nog inte nämnt honom, han är snart sex år och han kallas nu A) till sjukhuset för han hade en tid på barnavdelningen för att kolla upp om han har några allergier. Vi visste från innan att han är allergisk mot jordnötter efter en reaktion på jordnötsringar, det var ingen livsfarlig situation men han fick lite svårt att andas och nässelutslag, så vi kollade upp det med ett test då, 2012. Men sen tre månader tillbaka har han haft en envis hosta som ibland blir så kraftig att han nästan kräks och det låter som att han ska hosta upp lungorna, och vi trodde att det var en förkylning som satt kvar länge. Han har fått flytande luftrörsvidgande sen 6 veckor tillbaka, och så fick han fick remiss till barnavd.

 

Iaf så kom vi till sjukhuset där han fick blåsa i en apparat som mätte lungkapacitet och de gjorde pricktest på pälsdjur och blodprov för att kolla hur stark jordnötsallergin är. Vi kom dit 8.30 på morgonen och jag trodde de skulle ta ett enkelt blodprov och att det hela skulle ta en halvtimme, men vi kom därifrån 12.30!

 

Det visade sig iaf att A är kraftigt allergisk mot pälsdjur och ska hålla sig borta från djur. As mormor och morfar har katt och de skulle behöva göra sig av med den nu L. Jag frågade läkaren om man kunde göra på något annat sätt, eftersom A inte är där så ofta, men att när han väl är där är han där över en helg. Då sa hon att de ska städa ordentligt och inte låta katten gå in i rummet där han ska sova, inte ha några textilier i rummet och ha rena sängkläder. Som tur är så är katten utekatt och har aldrig varit tillåten att vara i sängar och soffor, så där är det inte lika mycket allergener än om den skulle ha varit där. Men djur-allergener finns ju överallt och det spelar ingen roll hur mycket man städar, men det blir lite mindre iaf. Sen så har han astma, som blir värre av pälsdjur, starka dofter m.m. Så nu han har två olika inhalatorer han måste ta morgon och kväll och vid behov.

 

As styvsyster S bor hos oss varannan vecka, och hon har två hundar hos sin mamma, och hädanefter får hon inte ta med sig textilier från hennes mammas hem, typ som kläder och handdukar, och hon måste byta kläder innan hon kommer till oss. Om A hälsar på någon med djur någon kortare stund så räcker det med att han har mediciner med sig. Men det är viktigt att inte S tar med sig allergener hem till oss eftersom A vistas där hela tiden.

 

I väntan på provsvaren angående jordnötsallergin så ska A alltid ha med sig adrenalinspruta, Aeriustabletter, betapredtabletter och en astmainhalator. Suck. Min lilla skrutt. Hoppas han inte har någon kraftig allergi mot jordnötter iaf.

 

 

På återseende!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bodymassinsane.blogg.se

En bulimiker och allmänt knepig tjejs väg mot ett bättre, ångestfritt liv.

RSS 2.0